Voluntariat internacional

general

Voluntariat internacional al Nepal
Un dels llocs més visitats de l’Himàlaia. Nepal és un país amb una rica cultura que també té certs programes de voluntariat i de labor social que val la pena revisar, i pels quals hauries d’estar al corrent si busques un nou lloc on ajudar. És un país que molts qualifiquen de màgic. Els turistes solen estimar-lo, per la seva gent càlida i solidària, pels paisatges d’encant que inspiren més d’un cor i per, simplement, la seva cultura meravellosa que està a punt per ser descoberta. No obstant això, malgrat tot això, el Nepal té diverses situacions socials que dóna cabuda al voluntariat internacional.
És un país que sempre està disposat a rebre els voluntaris amb els braços oberts, per abraçar-los i donar-los la benvinguda. Avui et portem una sèrie de suggeriments que pots seguir abans d’anar-te’n de voluntariat internacional al Nepal. De la mateixa manera, et guiarem per tot el que has de saber sobre el país perquè cap situació t’agafi de sorpresa i puguis aprofitar el viatge al màxim.
Tot el que has de saber sobre voluntariat internacional al Nepal
Nepal té diversos programes de labor social en els quals podries enfocar la teva feina solidari. El voluntariat internacional, al Nepal, es basa en el treball amb nens, en la seva educació i en el suport per al seu desenvolupament sense problemes, a la feina amb la dona i el respecte cap a ella com a ésser humà, i també és molt popular el treball en pràctiques mèdiques i en clíniques dentals.
Així mateix, el voluntariat internacional al Nepal busca millorar les comunitats del país fins a fer una societat on es pugui conviure bé. De la mateixa manera, els programes que sempre busca gent al Nepal són aquells en els quals s’enfoquen en la construcció i la recuperació d’espais perduts durant el terratrèmol que va sacsejar el país el 2015. És qüestió d’una bona organització en la qual puguis desenvolupar-te i col·laborar.
Per a aquest tipus de programes, l’únic que necessites és una excel·lent disposició per treballar i entendre quines són les teves capacitats i els teus límits, així sabràs amb que tasques podràs col·laborar. Es demana una mica de flexibilitat, perquè les tasques solen assignar d’acord als teus habilitats. Podràs ajudar des de l’àrea de pintura fins a la construcció d’estructures senzilles com tanques, així com també podràs col·laborar amb la comunitat propera a la zona.
Voluntariat internacional al Nepal: com és?
Els projectes de voluntariat internacional al Nepal solen estar ubicats al voltant de tot el país. És un dels països més pobres del món i necessita de molta cura. El seu clima fred dificulta molt el dia a dia dels habitants i fa que cada vegada es necessitin més voluntaris i més mans amigues per ajudar.
La renda per càpita d’una família al Nepal és inferior als tres-cents dòlars, el que fa que les seves rutines es vegin clarament molt afectades. Els seus carrers necessiten més desenvolupament, i les seves estructures necessiten mà d’obra. És per això que Nepal s’ha convertit en una de les destinacions de voluntariat més visitats.
Recorda que, com tots els llocs del món en els quals es desenvolupa el voluntariat internacional, el primer i el que més es necessita és la voluntat de fer i aconseguir un canvi real. Potser, no vagis a canviar el món, però podràs fer la diferència per a alguna de les persones o les famílies amb les que treballis. Podràs deixar una petita marca a aquells a qui ajudes i, sens dubte, ells deixessin la seva petita marca en tu, perquè tornaràs a la teva vida normal com una persona completament nova. Una persona integral, amb valors; un bon ciutadà del món.