Per què les russes busquen parella obsessivament?

general

Per què les russes busquen parella obsessivament?

L’Ajuntament de la capital russa va posar en marxa aquest servei en 2015, tractant d’abastar una demanda que des de fa anys cobreixen empreses privades que ofereixen per tot el país «homes joves i forts amb coneixements tècnics», capaços de col·locar prestatgeries o arreglar una aixeta . Que des del sector públic s’abordi l’eterna qüestió de si hi ha prou homes a Rússia és l’últim senyal de la complexitat que està sent el camí de l’alliberament de la dona en molts territoris de la vella URSS. «Suportem la pressió de qualsevol lloc capitalista per tenir un treball qualificat i ser competitives, però alhora la família i l’entorn pressionen perquè tinguem fills; per això necessitem homes, i més que hi ha pocs no ens val qualsevol, per descomptat «, explica Lena, de 35 anys, una executiva d’un canal de televisió que condueix un cotxe d’alta gamma, estiueja a illes tropicals i es manté soltera. Les àmplies llibertats de les que gaudeix la seva generació encara han de acomodar-se en una societat que segueix sent molt tradicional, establint rols diferenciats per a ells i ellas.Este pintoresc servei de marits per hores està dirigit als que ja no tenen al seu marit al seu costat . Però l’anunci també es dedica a altres més joves. I ho fa amb una desimboltura pertorbador: «Ets una dona bella amb una manicura excel·lent que et vas fer ahir mateix, no estàs disposada a veure-te amb una sorollosa i vibrant trepant, nosaltres venim al rescat». Aquest estereotip cobra vida amb cruesa diàriament a les ciutats russes: dones empenyent el carret del supermercat amb talons impossibles, minifaldilles a 25 graus sota zero, salons de bellesa en cada carrer i retocs estètics generalitzats abans de complir els 30 anys. A Rússia una dona és el seu aspecte, amb molts menys matisos que a Europa. El sexisme es manifesta sense crítiques ni cap pudor. L’any passat Rússia va seleccionar a sis dones astronauta per recrear les condicions d’aïllament d’una base lunar. En la presentació el seu cap va dir que suposava un «experiment interessant» i que «potser» no serien «pitjors que els homes». El director de les instal·lacions ha confiat que «no hi hauria conflictes, malgrat que sempre es diu que en una mateixa cuina dues mestresses de casa no poden conviure». Va rematar la jugada la premsa; els van preguntar -entre altres coses- com anaven a sobreviure vuit dies sense maquillatge, sense xampú i sense homes. Per fi les seleccionades van arrufar les celles, per a delit dels programes de debat. La part més amarga d’aquesta sexualització arriba quan la dona deixa de ser considerada jove i és menystinguda, mentre que en el cas dels homes se segueix respectant la seva posició i experiència. L’escriptora Helena Goscilo creu que a Rússia el procés d’aquesta «devaluació de gènere» va començar només després de la caiguda de la Unió Soviètica, ja que amb el comunisme pervivien estructures jeràrquiques que concedien més autoritat a les persones de més edat. La transició al capitalisme «cosificó el cos femení i ‘desempoderó’ a la dona russa». La quarta part dels homes mor abans de complir els 55 anys, per això a Rússia és molt normal estar sola als 50Poco a poc algunes actituds canvien, i els fonaments estan posats. A la Unió Soviètica, i especialment durant la II Guerra Mundial, el paper de la dona va distar molt de ser decoratiu. «La generació de postguerra té molta energia. De vegades veig a la meva mare bastant més jove que jo», explica Polina, professora russa. Les soviètiques dels anys 40 van ser les encarregades de mantenir la producció a les fàbriques i al mateix temps atendre els membres de la família que no havien anat al front. «Això va modelar a una generació de lluitadores contra els elements, dures com pedres però algunes vegades incapaços d’aportar tot l’afecte que necessita un nen», explica Marina, nascuda a mitjans dels 80 i la primera de la seva família en estudiar a l’estranger . Ara la lluita és una altra. La transició veloç cap al capitalisme, el protagonisme dels valors tradicionals i la competitivitat pels homes creen un còctel difícil de manejar. Però és veritat que falten homes? Les xifres són desiguals en gairebé tots els països del món, però són els estats que van formar part de la URSS els que lideren la taula. Després de la illa de Martinica, Letònia és el país amb menys homes per cada cent dones (84,8), seguit de Lituània (85,3). Les antigues repúbliques soviètiques d’Ucraïna, Armènia, Rússia, Bielorússia i Estònia els segueixen de prop a la taula. En el cas rus hi ha 86 homes per cada cent dones, però la mala salut i pitjors costums fan que molts quedin fora del ventall de candidats desitjables per formar una parella.

chicas rusas / chicas del este