Quines són les avaries que més se solen donar en els tallers?

general

Quines són les avaries que més se solen donar en els tallers? recambios de coches

Les avaries que més ens trobem els especialistes del motor en els centres de manteniment de l’automòbil, són les relacionades amb la fallada en el sistema de frens que provoca una manca d’eficàcia del conjunt, els trencaments en les corretges de distribució o les avaries referents al embragatge o volant bimasa. A més, un altre dels elements del funcionament del vehicle que solen venir a reparar són aquells relacionats amb les fallades en l’eficàcia del sistema de suspensió i amortidors, ja que aquests últims són elements que solen avariar amb freqüència.

A què es deuen aquestes avaries?
Aquest tipus d’avaries solen aparèixer per un mal manteniment del cotxe o una falta de diagnòstic, no sabent detectar el sistema que està començant a estar danyat i evitar d’aquesta manera l’avaria. Per a això, aconsello sempre passar les revisions oficials del vehicle com a mesura de precaució.

En altres casos, es deu a la no reparació preventiva del sistema, com sol succeir amb les distribucions, les quals compten a més, amb un temps o quilometratge determinat per a la seva substitució.

Per què s’avarien amb tanta freqüència els amortidors del cotxe?
Els amortidors solen fer-se malbé amb freqüència per no realitzar un treball preventiu de manteniment i són elements danyats que són difícils de detectar per part dels conductors. Això es produeix perquè adaptem la nostra forma de conduir a l’efectivitat dels amortidors i no ens donem compte. El dany en la suspensió afecta així directament al sistema d’amortiment del vehicle i pot arribar a afectar seriosament la seguretat dels ocupants.

Quines parts del cotxe consideres que pot afectar més al funcionament del mateix?
La distribució del vehicle afecta en gran mesura al funcionament del motor i degenera en una avaria que provoca el trencament del mateix. Per tant, aquesta reparació seria molt més costosa que si s’hagués substituït en el moment oportú.

Un altre dels factors importants i que estan directament relacionats amb la seguretat dels ocupants són els danys relacionats amb el sistema de frens, que poden provoquen la pèrdua d’efectivitat dels mateixos.

Finalment, m’agradaria destacar una de les peces que són molt habituals en les avaries, l’embragatge. Les avaries relacionades amb aquest element del vehicle provocaran que quedi inservible el sistema de transmissió del vehicle fent que no es pugui accionar el canvi del cotxe.

En la teva opinió, quines són les avaries més cares per als conductors?
Per a mi, hi ha 5 avaries que podria considerar les més costoses i que majors danys poden causar en el funcionament del nostre automòbil: el trencament del motor, el canvi d’embragatge, la substitució del filtre de partícules o catalitzadors, les avaries de les corretges de distribució i la substitució dels amortidors. Aquestes serien les avaries la reparació més pot afectar a la nostra butxaca.

Què és el que solen demanar més els usuaris de tallers Midas, actualment?
El treball més demandat avui en dia en un centre Mides, és el servei de la Revisió Oficial, seguit del servei de manteniment adaptat forfet i dels pneumàtics.

Consideres que els usuaris són ara més conscients en la cura del seu vehicle?
En la majoria dels casos sí, són més conscients de la necessitat de mantenir el vehicle en correcte estat, també són conductors cada vegada més informats, gràcies a internet. No obstant això, la difícil conjuntura econòmica també ha fet que molts d’ells s’allarguin cada vegada més la seva visita al taller, cosa que pot derivar en problemes més seriosos i per tant, més costosos, per al seu vehicle.

repuestos de coches