calderas de gas barcelona

Sin categoría

L’hivern ja és aquí. Les temperatures han caigut en picat i la calefacció funciona a plena potència. Et mostrem alguns trucs i consells per estalviar.

Factures, factures, factures …calderas  gas barcelona

S’acaba la calor i respires alleujat perquè t’estalvies la despesa de l’aire condicionat, els ventiladors, el consum extra de la nevera i els congelats … per substituir-lo per la despesa en calefacció.

Depèn del fred que faci, del tipus d’habitatge i de les persones que l’habiten, però la calefacció suposa un increment important en les factures. Segons l’OCU la calefacció representa el 47% de la factura energètica.

Si no pagues una tarifa fixa, hi ha molts trucs i consells per estalviar en calefacció que et permetran reduir la factura entre un 10 i un 40%. Això són molts diners en despeses bimensuals que poden arribar fàcilment als 300 o 350 € en un habitatge estàndard.

El més interessant de tot és que hi ha molts fronts en els quals actuar, i en molts casos ni tan sols cal invertir diners extra. Només cal un canvi d’hàbits, i alguns trucs i consells per maximitzar la calor generada per la caldera. De seguida notaràs un estalvi en la factura.

LA INSTAL·LACIÓ
Anem a començar repassant alguns aspectes relacionats amb la instal·lació de la calefacció. En teoria hi ha poc que es pot fer al respecte, ja que si tens instal·lada una caldera o un sistema de distribució de calor (radiadors, terra radiant), això no ho canviaràs. Però hi ha aspectes bàsics relacionats amb el manteniment, que val la pena tenir en compte.

Abans de començar la temporada hivernal convé fer una revisió de la caldera, per un professional.

Trucs i consells per estalviar en calefacció
Optimitzarà el seu ús i la configurarà per obtenir el màxim rendiment, el que significa que estalvies en consum, perquè funcionarà millor amb menys combustible.

Trucs per estalviar amb la nova factura de la llum per hores

Si la caldera és molt antiga, has de plantejar la seva renovació. No són barates, però els nous models són molt més eficients: escalfen més i consumeixen menys. A mitja termini, recuperaràs la inversió.

Si fas servir radiadors, és molt important purgar. Durant els mesos d’inactivitat de l’estiu els conductes dels radiadors s’omplen d’aire. Això fa que es generin bosses que impedeix el pas de l’aigua calenta. Els radiadors escalfen menys o tenen zonan on, literalment, estan freds.

La caldera gastarà més en consumir més combustible per arribar a la temperatura exigida pel termòstat.

Purgar els radiadors és senzill. Tan sols cal obrir l’purgador del radiador amb un tornavís o una moneda, i deixar que surti l’aire. Recordant-se de posar un bol sota la clau, perquè cal esperar que surti una mica d’aigua, certificant que l’aire s’ha escapat:

Trucs i consells per estalviar en calefacció
Després de la purga haurà canviat la pressió de l’aigua, així que has d’acudir a la caldera i obrir la clau de la pressió fins que arribi al valor òptim (normalment entre 1 i 1.5 bars). Revisa el manual de la teva caldera.

Assegura’t que els radiadors no estan tapats per mobles. Intenta organitzar la teva vida durant l’hivern al voltant dels radiadors. Col·loca la taula del saló, les cadires i els sofàs a prop, per passar la major part del temps on més calor hi ha. Això permetrà baixar una mica la calefacció o usar-menys temps.

És una bona idea col·locar panells reflectants entre la paret i el radiador. Faran que la calor rebot cap a l’habitació, en lloc d’absorbir-la pròpia paret.

Ull amb la roba
A l’hivern, molta gent acostuma a deixar la roba acabada de rentar sobre els radiadors, perquè s’assequi més ràpid. És una mala pràctica perquè no permet circular l’aire calent.

Quan encens la calefacció la casa s’escalfa perquè l’aire fred entra en contacte amb els radiadors i s’escalfa, pujant cap amunt. Això genera un corrent d’aire calent que es mou per tota la casa. Si poses roba sobre els radiadors tallaràs aquest flux d’aire. La casa no s’escalfarà tan ràpid i la caldera haurà de treballar més, augmentat el consum. És més recomanable col·locar un estenedor portàtil a prop del radiador, però sense tapar-lo. La roba trigarà una mica més en assecar-se, però estalviarem en calefacció.

Trucs i consells per estalviar en calefacció
Una altra tendència molt estesa consisteix a apagar els radiadors de les habitacions que no s’usen gaire. Alguns experts aconsellen fer-ho, però altres prefereixen mantenir-los encesos, encara que sigui a un temperatura menor. Si hi ha habitacions molt fredes poden influir en la temperatura global de la casa.

l’habitatge
El consum de calefacció és el resultat de la lluita entre la calor subministrat per la caldera i el fred de l’exterior. Aquesta batalla té lloc a l’interior del nostre habitatge. Podem influir-hi si condicionem la casa per aïllar-la el màxim possible de l’exterior, i al mateix temps impedim que